Hronika 0

01.04.2024.

13:43

Zakazano pripremno ročište za masakr kod Mladenovca

U Višem sudu u Smederevu za 23. maj zakazano pripremno ročište pred početak suđenja za masakr kod Mladenovca.

Izvor: Tanjug

Zakazano pripremno ročište za masakr kod Mladenovca
Shutterstock/ New Africa

Podeli:

Optužen je, podsetimo, Uroš Blažić, da je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio devetoro ljudi, ranio 12 i pokušao da ubije još 20.

Na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, Uroš Blažić i njegov otac, koji je takođe obuhvaćen optužnicom, kratko će se izjasniti o krivici, dok će tužilac pročitati optužnicu, a odbrana izneti uvodna izlaganja i dokazne predloge.

Njegovom ocu Radiši Blažiću sudiće se za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju s krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti.

Urošu Blažiću stavljeno je na teret da je 4. maja u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, pucajući iz automatske puške i pištolja, ubio devetoro ljudi, od kojih je dvoje bilo maloletno, a pokušao da ubije još 20 ljudi, od kojih je ranio njih 12.
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: