Društvo 13

30.03.2024.

8:30

Vučić čestitao vernicima katolički Uskrs

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas uskršnju čestitku nadbiskupu beogradskom i metropolitu monsinjoru dr Ladislavu Nemetu i svim vernicima koji Uskrs slave po Gregorijanskom kalendaru.

Izvor: B92

Vučić čestitao vernicima katolički Uskrs
EPA-EFE MARTIN DIVISEK

Podeli:

U čestitki se kaže:

"Dok se porodice okupljaju da proslave Uskrs, praznik ispunjen najdubljim smislom hrišćanske vere, vreme je da se svi podsetimo na nepresušnu snagu vere, nade i ljubavi, koja nam daje podstrek za sveobuhvatnu duhovnu obnovu.

Na ovaj praznik, koji svetkuje radost i bogatstvo života, setimo se i svevremene pouke o požrtvovanju, iskupljenju i silini vere, koja je uvek spremna na praštanje, duhovni preobražaj i okupljanje oko najviših vrednosti koje nas i čine ljudima, a koje Uskrs na uzvišeni način simbolizuje.

U vremenima teških iskušenja i neizvesnosti današnjeg sveta, molimo se da blagodat Uskrsa osvetli naš put, ulivajući u sva srca mir i nepokolebljivu veru. Zato i danas, kao i uvek kroz vekove, upravo iz ove neprolazne poruke ljubavi i nade, svi treba da crpimo mudrost i snagu za vremena buduća, u kojima će nam jedini cilj biti dobrobit svih, sloga i mir.

Neka i ovaj Uskrs bude vreme dubokog duhovnog preobražaja i prilika za suštinsko povezivanje sa večnim istinama koje nas zbližavaju i ujedinjuju.

Želim vam svima blagosloven i srećan Uskrs! Neka blagi duh mira, napretka, radosti i dobrobiti ispuni svaki dom", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: