Društvo 0

29.03.2024.

9:27

Građani Srbije, spremite se na šok; Pada rekord?

Vreme u Srbiji u narednim danima moglo bi se opisati kao letnje. Temperatura će danas i za dane vikenda biti iznad 25 stepeni, a u pojedinim mestima će biti izmereno i 29 do 30.

Izvor: Euronews, RTS

Građani Srbije, spremite se na šok; Pada rekord?
TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Podeli:

U tom periodu Srbija će, Srbija, baš kao i veći deo regiona, biti pod uticajem snažnog anticiklona, a to znači samo jedno - duži vremenski period bez kiše i pljuskova.

"U danu pred nama biće sunčano, vedro i toplo. Maksimalna temperatura kretaće se od 25 do 28 stepeni. U glavnom gradu će biti 27 stepeni Celzijusa", rekla je Milena Ćirković, meteorolog, za Euronews Srbija.

Kada je reč o vetru i dalje je dominantno južno strujanje, sa kojim pristiže vreo Afrički vazduh. Košava je u većini mesta oslabila, ali će danas i za vikend na planinama i u oblasti Dunava povremeno duvati pojačan južni vetar.

Kako je dodala, za dane vikenda i u ponedeljak - pravo leto. April ćemo dočekati uz sunčano nebo i 30 stepeni u hladu.

Letnje temperature će, ipak, da se vrate na prolećne u utorak.

"Ponedeljak će biti veoma topao (do 30 stepeni), a u utorak i sredu će biti za nekih sedam do 10 stepeni svežije, odnosno manje toplo, sa 19-20 stepeni", rekao je Nedeljko Todorović iz RHMZ-a. Todorović.

I pored osveženja vreme ostaje relativno toplo, a pred kraj naredne sedmice temperatura će opet porasti.

Apsolutni dnevni temperaturni rekord zabeležen je 30. marta 1952. godine, kada je bilo 30 stepeni zabeležen u iznosu od 30 stepeni 1952. godine.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: