Društvo 1

27.03.2024.

8:45

Igor Jurić za TV Prva: Zabrinjavajuće je... VIDEO

Predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić, govoreći o nestanku Danke Ilić (2) iz Bora, istakao da je veliki broj pripadnika MUP na terenu.

Izvor: B92.net

Igor Jurić za TV Prva: Zabrinjavajuće je... VIDEO
PrintScreen/ TV Prva Video

Podeli:

Jurić je u uključenju u Jutarnji program TV Prva rekao je da je još juče nakon prijave nestanka više od 200 službenika MUP bilo na terenu, a da ih danas ima još više.

"Protok vremena je veliki i to je ono što je najzabrinjavajuće u celoj priči", naveo je Jurić.

Govoreći o SMS porukama koje su poslate nakon što je pokrenut sistem "Pronađi me", ističe da MUP radi na tome da se unapredi sistem, ali da operateri u jednom minutu mogu da puste do 50.000 SMS poruka, a neki i manje.

"U nekom narednom periodu se ovaj sistem neće bazirati na SMS porukama, nego na neke druge vidove informisanja, gde neće biti potreban mobilni operater kako bi se građani obavestili o nestanku deteta".

Takođe je istakao i da će sada teško javnost dolaziti do bilo kakve informacije, jer je istraga u toku.

"Policija je i u slučaju nestanka Tijane bila vrlo oprezna u davanju informacija ne samo medijima, nego i porodici. Teško da će izaći bilo kakve informacije dok se dete ne pronađe", rekao je Jurić.

Kako je zaključio, zbog terena koji je vrlo težak i zbog vremenskih uslova to je sada dodatna otežavajuća okolnost.

Izvor: Prva tv

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: