Društvo 0

24.06.2024.

22:34

Izdato upozorenje, preti opasnost: Oglasio se štab za vanredne situacije

Narandžasto upozorenje je izdato za sutra za Kolubarski upravni okrug, zbog očekivanih grmljavinskih nepogoda sa pljuskovima i gradom, kao i većom količinom padavina (od ≥ 20 l/m² u periodu do 3h).

Izvor: Blic

Izdato upozorenje, preti opasnost: Oglasio se štab za vanredne situacije
Shutterstock/ibnu alias

Podeli:

"Radi se o opasnim i veoma opasnim vremenskim pojavama, koje su takvog intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu veoma opasnu po bezbednost ljudi i životinja. Imajući u vidu najavljenu prognozu, Štab za vanredne situacije opštine Mionica preduzeo je preventivne i operativne mere na sprečavanju i ublažavanju posledica i stavio u pripravnost JKP 'Vodovod Mionica' i druge nadležne službe," navodi se u saopštenju.

"Postoji opasnost od udara groma i bujičnih poplava"

S obzirom na najavljeno, može se očekivati izazivanje bujičnih poplava, ozbiljnih teškoća u urbanim sredinama (posebno problemi sa kišnom kanalizacijom i kišnim kolektorima), problemi u saobraćaju i transportu, moguća pojava odrona i klizišta, odlaganje već planiranih poljoprivrednih aktivnosti kao i rizik od udara groma, što može dovesti do problema u radu svih uređaja koji koriste električnu energiju, rizika od iniciranja pojave vatre, problema u telekomunikacijama.

Moguća je šteta na imovini i povređivanje ljudi. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova.

Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: