Društvo 10

22.06.2024.

23:35

Jezivo nevreme: Proglašena vanredna situacija, grad ubijao životinje i lomio FOTO/VIDEO

Štab za vanredne situacije opštine Osečina održao je hitnu telefonsku sednicu i proglasio vanrednu situaciju na delovima opštine zahvaćenim nepogodom, prenosi Blic.

Izvor: Blic.rs, RINA

Jezivo nevreme: Proglašena vanredna situacija, grad ubijao životinje i lomio FOTO/VIDEO
Profimedia

Podeli:

Apokaliptične slike stižu iz opštine Osečina i okolnih sela koja su se tokom dana našla na udaru jakog olujnog nevremena, praćenog gradom veličine oraha. Za vrlo kratko vreme pričinjena je ogromna materijalna šteta, a ovakvu situaciju ne pamte ni najstariji meštani. Na najjačem udaru našla su se sela Osečina, Tuđin i Sirdija.

"Krovovi na skoro svim kućama su potpuno polupani, uništeni pomoćni objekti, jak grad je ubio živinu u velikom broju domaćinstava. Voda se ulila u brojne domove, podrumi su poplavljeni, automobili polupani. Stanje je zaista katastrofalno, meštani su pretrpeli štete ogromnih razmera," kaže za RINU Nataša Milisavljević meštanka sela Osečina ali i odbornica u Skupštini opštine Osečina.

Snažno nevreme praćemo gradom zahvatilo je ranije danas Osečinu, a grad je ubijao domaće životinje i uništio krovove i fasade.

Pored toga što je grad veličine jajeta uništio fasade, automobile i naneo ogromnu štetu na poljoprivredi, neki od žitelja Osečine su se u trenutku snažnog nevremena našli napolju, te su i sami zadobili povrede.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Podsetimo, osim u Osečini, grad je naneo veliku štetu i u Krupnju, ivanjičkim selima i Kraljevu.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

22 h

Podeli: