Društvo 10

22.06.2024.

23:35

Jezivo nevreme: Proglašena vanredna situacija, grad ubijao životinje i lomio FOTO/VIDEO

Štab za vanredne situacije opštine Osečina održao je hitnu telefonsku sednicu i proglasio vanrednu situaciju na delovima opštine zahvaćenim nepogodom, prenosi Blic.

Izvor: Blic.rs, RINA

Jezivo nevreme: Proglašena vanredna situacija, grad ubijao životinje i lomio FOTO/VIDEO
Profimedia

Podeli:

Apokaliptične slike stižu iz opštine Osečina i okolnih sela koja su se tokom dana našla na udaru jakog olujnog nevremena, praćenog gradom veličine oraha. Za vrlo kratko vreme pričinjena je ogromna materijalna šteta, a ovakvu situaciju ne pamte ni najstariji meštani. Na najjačem udaru našla su se sela Osečina, Tuđin i Sirdija.

"Krovovi na skoro svim kućama su potpuno polupani, uništeni pomoćni objekti, jak grad je ubio živinu u velikom broju domaćinstava. Voda se ulila u brojne domove, podrumi su poplavljeni, automobili polupani. Stanje je zaista katastrofalno, meštani su pretrpeli štete ogromnih razmera," kaže za RINU Nataša Milisavljević meštanka sela Osečina ali i odbornica u Skupštini opštine Osečina.

Snažno nevreme praćemo gradom zahvatilo je ranije danas Osečinu, a grad je ubijao domaće životinje i uništio krovove i fasade.

Pored toga što je grad veličine jajeta uništio fasade, automobile i naneo ogromnu štetu na poljoprivredi, neki od žitelja Osečine su se u trenutku snažnog nevremena našli napolju, te su i sami zadobili povrede.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Podsetimo, osim u Osečini, grad je naneo veliku štetu i u Krupnju, ivanjičkim selima i Kraljevu.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: