Društvo 10

20.06.2024.

12:35

Srpski MIG-ovi iza američkog aviona; Amerikanci sve objavili VIDEO

Vojnici Nacionalne garde Ohaja doleteli su juče u Srbiju svojim vojnim avionom KC-135 kako bi učestvovali u vojnoj vežbi “Platinasti vuk”.

Izvor: Blic

Srpski MIG-ovi iza američkog aviona; Amerikanci sve objavili VIDEO
Profimedia

Podeli:

Nega su po ulasku u vazdušni prostor Srbije u stopu pratile kolege iz Vojske Srbije u svojim avionima MIG-29, što je potvrdila, uz video snimak, i Ambasada SAD u Srbiji.
 

"Vojnici Nacionalne garde Ohaja doleteli su svojim vojnim avionom KC-135 kako bi učestvovali u vojnoj vežbi 'Platinasti vuk'. Dobrodošlicu su im pružile njihove kolege iz Vojske RS, koji su ih pratili svojim avionima. Saradnjom postajemo jači i bliži", navedeno je u objavi Ambasade SAD.

Avion Nacionalne garde Ohaja sleteo je na niški aerodrom.

Međunarodna vežba obučavanja "Platinasti vuk" realizuje se u organizaciji Evropske komande Oružanih snaga SAD i Vojske Srbije, a održava se u bazi Jug kod Bujanovca.

Više od 200 učesnika uvežbava taktike, tehnike i procedure koje se primenjuju u angažovanju u međunarodnim mirovnim operacijama.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Diže se uzbuna, preti nam potpuni kolaps?

Planeta Zemlja je u poslednjih 13 meseci rušila temperaturne rekorde, a svaki mesec beleži temperature za 1,5 stepeni Celzijusa više od predindustrijskog proseka, rezultat je nove naučne studije o globalnom zagrevanju.

8:40

11.7.2024.

1 d

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Podeli: