Društvo 0

13.06.2024.

13:14

RHMZ: Bliži se kraj i stiže "pakao na zemlji"

Republički hidrometeorološki zavod Srbije na svom sajtu objavio najavu promene vremena u Srbiji, koje je prethodnih dana obeleženo jakim olujama i obilnim padavinama, ponegde praćenih gradom.

Izvor: B92.net

RHMZ: Bliži se kraj i stiže "pakao na zemlji"
Shutterstock/Melinda Nagy

Podeli:

I danas se očekuje grmljavinski razvoji i to na području zapadne Srbije. "U naredna 2 časa očekuje se sve veći broj oblačnih razvoja, naročito na zapadu i jugozapadu zemlje", ističe se na sajtu RHMZ.

Do kraja dana biće promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji posle podne, uveče i noću lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih pljuskova.

Već sutra (14.06.) se padavine očekuju još ujutro i pre podne, uglavnom na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, a u ostalim krajevima će se razvedriti.

Za vikend (15 - 16.06.) pretežno sunčano sa maksimalnim temperaturama u subotu od 27 do 30 stepeni , a u nedelju od 29 do 32 stepena. 

Prolazni pljuskovi i grmljavine ponovo se očekuju u ponedeljak (17.06.) u krajevima južno od Save i Dunava, dok će od utorka (18.06.) u celoj Srbiji biti pretežno sunčano i vrlo toplo sa dnevnim maksimumima od 31 do 35 stepeni, a oko 20.06. i malo iznad 35.

U urbanim sredinama očekuju se tropske noći.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: