Društvo 1

31.05.2024.

23:04

Stiže preokret: "Skok" u 35 stepeni!

Nastavlja se nestabilno vreme u Srbiji, ali uskoro sledi preokret vremena.

Izvor: Telegraf.rs

Stiže preokret: "Skok" u 35 stepeni!
Shutterstock/Melinda Nagy

Podeli:

I ovog poslepodneva u Srbiji će biti promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno sa kišom. Pred kraj dana biće uslova za grmljavinske oluje sa gradom i jakim gromovima, a u kratkom vremenskom intervalu palo bi i više od 30 litara kiše po kvadratnom metru na istom području.

Maksimalna temperatura biće do 29°C, pa se očekuje i veoma sparno.

Za vikend znatno više sunca i toplije, a najsunčanije biće u subotu, dok će u nedelju u južnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije biti lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Maksimalna temperatura za vikend biće do 30-31°C.

Veoma nestabilno vreme očekuje se i početkom sledeće sedmice, pa će ponedeljak i utorak pored pljuskova sa grmljavinom, doneti i opasnost od grmljavinskih oluja i grada sa jakim gromovima.

Sredinom sledeće sedmice biće i nešto svežije zbog prodora hladnog fronta.

Dobra vest je i da će sredina sedmice doneti i stabilizaciju vremena, pa će u drugoj polovini sledeće sedmice biti sunčano i sve toplije, uz temperature oko 30°C.

Oko 10. juna Srbiju bi zahvatio i prvi kraći toplotni talas, a prema trenutnim prognozama tada bi maksimalne temperature bile od 30 do 35°C, nakon čega bi usledilo blago osveženje sa prolaznim pljuskovima i grmljavinom.

Dakle, nakon veoma nestabilnog maja i sam početak juna doneće slično vreme, a potom sledi stabilizacija vremena, uz pravo letnje vreme.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Podeli: