Društvo 0

29.05.2024.

14:42

Dogovor prosvete i vlade: Menja se zakon, veća kazna za napad na prosvetne radnike

Vlada Srbije postigla je dogovor s reprezentativnim sindikatima u prosveti, saopštila je Vlada.

Izvor: Blic.rs

Dogovor prosvete i vlade: Menja se zakon, veća kazna za napad na prosvetne radnike
Shutterstock/BlurryMe

Podeli:

Na sastanku je predstavljen nacrt teksta Zakona izmena i dopuna Krivičnog zakonika koji se odnosi na napad na lice zaposleno u obrazovnoj ustanovi, sa čime su se saglasili predstavnici sindikata. Predstavnici Vlade naglasili su da je ovo Vlada kontinuiteta i da će sve što je dogovoreno Protokolom biti implementirano.

U skladu s Protokolom Vlade Republike Srbije i reprezentativnih sindikata, dogovoreno je da će narednog meseca predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević održati sastanak s predstavnicima sindikata.

Komisija Vlade Republike Srbije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje na prvoj narednoj sednici daće saglasnost za realizaciju 7a faze zapošljavanja u prosveti.

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović informisala je predstavnike sindikata "da se radi na smanjenju administracije u smislu korišćenja novih funkcionalnosti e-dnevnika" i najavila dalji zajednički rad na izmenama i dopunama posebnih kolektivnih ugovora.

Konstatovano je da će Radna grupa Vlade Republike Srbije za osnovno, srednje i obrazovanje odraslih nastaviti rad u kontinuitetu.

Sastanku su prisustvovali predsednici i predstavnici Sindikata radnika u prosveti Srbije, Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: