Društvo 0

22.05.2024.

10:28

Državljanin Srbije nestao na hodočašću; Konzulat Srbije tražio aktiviranje "Silver alerta"

Mladić iz Novog Sada Ivan Štrba, koji se nalazio na Svetoj Gori, prema pisanju grčkih medija, nestao je tokom hodočašća, piše Blic.

Izvor: Blic

Državljanin Srbije nestao na hodočašću; Konzulat Srbije tražio aktiviranje "Silver alerta"
EPA-EFE/BELTES ALEXANDROS

Podeli:

Štrba (39) nalazio se kao gost na Svetoj Gori, odakle je otišao 13. maja. Od tog dana, prema pisanju portala "Prototema", nestao je bez traga. Tog dana mu je istekla i boravišna viza za Svetu Goru.

Konzulat Srbije tražio aktiviranje "Silver alerta"

U saopštenju grčkog "Lajflajna", sajta koji se bavi nestalim osobama, navodi se da je on na Svetoj Gori boravio sam.

"Došlo je do nestanka odrasle osobe sa područja Svete Gore. Ivan Štrba, 39, nestao je sa područja Svete Gore 13.05.2024. Traženi je boravio kao posetilac na Svetoj Gori, odakle je otišao 13. 05. 2024. godine zbog isteka boravišne dozvole. Od tada mu se gubi svaki trag", navodi s eu saopštenju.

Generalni konzulat Republike Srbije je zatražio aktiviranje WSilev alerta" , 21.05.2024. Uveče i nakon prikupljanja potrebnih pratećih dokumenata aktiviran je #Silver alert" , za mobilizaciju svih za njegovo pronalaženje.

"Njegov život može biti u opasnosti.", navodi se u saopštenju, uz dodatak da svi koji znaju nešto o Štrbi, mogu da se obrate službi Silver Alert ili nacionalnoj kol liniji u Grčkoj na broju 1065..

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: