Društvo 12

20.05.2024.

14:31

Spremite se, haos tek dolazi

Republički hidrometeorološki zavod Srbije najavio je da će danas u toku dana biti promenljivo oblačno i toplo sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom.

Izvor: Kurir.rs

Spremite se, haos tek dolazi
Depositphotos/chaoss

Podeli:

Meteorološki sistem Hailz Srbija objavio je da je, od izmerenih količina padavina od jutros, najviše kiše palo na teritoriji Požege i Vranja. Na prostoru Prištine bilo je i grada veličine lešnika.

"Današnji dan imaće uglavnom, orografske razvoje (vezane za planinske i brdske predele) južno od Save i Dunava, koji će se sporije premeštati. Prvi oblaci se razvijaju na području Bajine Bašte. Izolovano će biti jakih pljuskova i grmljavina i grada do veličine oraha iz najvećih oblaka.

U nizijama šanse za pljuskove i grmljavine su znatno manje ali ne i isključene. U košavskom području su najmanje šanse za bilo kakve padavine", navode, a prenosi Kurir.

Upozorenje!

U poslednjem upozorenju RHMZ je za sutra posle podne i uveče najavio lokalno kratkotrajne vremenske nepogode: obilniji plјuskovi, između 20 i 40 mm za kratak vremenski period, ponegde i više, jak i olujni vetar u zoni plјuska i grad.

Takođe, tokom dana će na jugu Banata duvati jak i olujni jugoistočni vetar, koji će krajem dana i tokom noći biti u slablјenju.

U celoj Srbiji sutra će na snazi biti meteorološki alarm zbog kiše, grmljavine, a u Banatu i zbog jakog vetra.

 
Printscreen/RHMZ

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi lažu, Su-57 je beskoristan?

Vest da su ukrajinske oružane snage oborile ruski Su-57 predstavljena je kao “čudo”, ali sve je više onih koji tvrde da je ta letelica beskorisna.

13:53

19.6.2024.

1 d

Podeli: