Društvo 0

24.04.2024.

10:37

Pripadnici Vojske Srbije u opasnoj misiji; U Libanu su, a Izrael gađa

Načelnik generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović izjavio da pripadnici VS, raspoređeni u mirovnoj misiji Unifil u južnom Libanu, nisu bili direktno ugroženi dejstvima na granici s Izraelom.

Izvor: Beta

Pripadnici Vojske Srbije u opasnoj misiji; U Libanu su, a Izrael gađa
Depositphotos/Bumble-Dee

Podeli:

"Zadaci mirovne operacije Ujedinjenih nacija u Libanu nisu se promenili, ali jesu uslovi u kojima ih međunarodne snage izvršavaju. Sukobi u pojasu Gaze uticali su na čitav Bliski istok, posebno na područje južnog Libana, gde su raspoređene mirovne snage UN, uključujući kontingent VS", rekao je Mojsilović u intervjuu za list Politika, navodeći da su u Libanu trenutno angažovana 182 pripadnika VS.

Prema njegovim rečima, "pripadnici VS raspoređeni su u dva sektora, u četiri baze UN, od kojih se dve nalaze na manje od tri kilometra od Plave linije".

"Baze su u nekoliko navrata pretrpele eksplozije različitih vrsta projektila u neposrednoj blizini, što je dovelo do manjih materijalnih oštećenja. Iako su dejstva u rejonima razmeštaja naših snaga gotovo svakodnevna, nije bilo direktnog ugrožavanja bezbednosti niti direktnog dejstva na pripadnike VS", naveo je Mojsilović.

Kako je rekao, "neprekidno pratimo stanje u zoni operacija i u stalnoj smo komunikaciji s angažovanim vojnicima i starešinama".

"Oni su dobro, moral im je na visokom nivou i profesionalno izvršavaju sve postavljene zadatke", rekao je Mojsilović u drugom delu intevjua, čiji je prvi deo list juče objavio.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

23 h

Podeli: