Društvo 0

24.04.2024.

10:37

Pripadnici Vojske Srbije u opasnoj misiji; U Libanu su, a Izrael gađa

Načelnik generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović izjavio da pripadnici VS, raspoređeni u mirovnoj misiji Unifil u južnom Libanu, nisu bili direktno ugroženi dejstvima na granici s Izraelom.

Izvor: Beta

Pripadnici Vojske Srbije u opasnoj misiji; U Libanu su, a Izrael gađa
Depositphotos/Bumble-Dee

Podeli:

"Zadaci mirovne operacije Ujedinjenih nacija u Libanu nisu se promenili, ali jesu uslovi u kojima ih međunarodne snage izvršavaju. Sukobi u pojasu Gaze uticali su na čitav Bliski istok, posebno na područje južnog Libana, gde su raspoređene mirovne snage UN, uključujući kontingent VS", rekao je Mojsilović u intervjuu za list Politika, navodeći da su u Libanu trenutno angažovana 182 pripadnika VS.

Prema njegovim rečima, "pripadnici VS raspoređeni su u dva sektora, u četiri baze UN, od kojih se dve nalaze na manje od tri kilometra od Plave linije".

"Baze su u nekoliko navrata pretrpele eksplozije različitih vrsta projektila u neposrednoj blizini, što je dovelo do manjih materijalnih oštećenja. Iako su dejstva u rejonima razmeštaja naših snaga gotovo svakodnevna, nije bilo direktnog ugrožavanja bezbednosti niti direktnog dejstva na pripadnike VS", naveo je Mojsilović.

Kako je rekao, "neprekidno pratimo stanje u zoni operacija i u stalnoj smo komunikaciji s angažovanim vojnicima i starešinama".

"Oni su dobro, moral im je na visokom nivou i profesionalno izvršavaju sve postavljene zadatke", rekao je Mojsilović u drugom delu intevjua, čiji je prvi deo list juče objavio.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

1 d

Podeli: