Društvo 4

22.04.2024.

10:47

Građani Srbije, spremite se: Stižu pljuskovi

U Srbiji danas suvo i toplije vreme, ali već sutra se očekuje nova promena vremena, najavio je meteorolog Đorđe Đurić u svojoj najnovijoj prognozi.

Izvor: B92.net

Građani Srbije, spremite se: Stižu pljuskovi
Profimedia

Podeli:

Kako je za Telegraf.rs istakao, sa juga sledi novo naoblačenje, tako da se već ujutro kiša očekuje u južnim predelima Srbije.

Ova padavinska zona do podneva će se proširiti na centralne predele, a u toku poslepodneva i na ostale delove Srbije.

U svim predelima posle podne i uveče padaće kiša, ponegde će biti i pljuskova sa grmljavinom. U toku večeri obilnije padavine očekuju se na jugu, istoku i severoistoku Srbije i u ovim predelima očekuje se da padne i više od 30 litara kiše po kvadratnom metru.

Zbog jačanja ciklona u Đenovskom zalivu, u utorak se očekuje umeren do pojačan jugoistočni vetar, dok će u košavskom području biti vrlo jak, na jugu Banata sa olujnim udarima od 80 km/h.

Kišovito vreme od sredine dana u utorak biće i u Beogradu, a više padavina očekuje se krajem dana i tokom večeri i tada će biti i pljuskova.

Poznato šta nas čeka u narednim danima

Srbija će tokom većeg dela ove sedmice biti pod uticajem visinskog ciklona, koji će dominirati nad Evropom i donositi sveže i promenljivo vreme, sa padavinama, nalik jesenjem.

U sredu se nastavlja promenljivo vreme, a u četvrtak se očekuje još jedan jači kišni talas. Temperatura, i tokom većeg dela sledeće sedmice, biće ispod prosečnih vrednosti.

Dakle, u narednom periodu veći deo Srbije očekuje ukupno 30 do 70 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i više, što bi ublažilo dosadašnju dugotrajnu sušu i što bi išlo naruku poljoprivrednicima i najviše pogodovalo vegetaciji.

Postepena stabilizacija vremena očekuje se krajem sledeće sedmice, dok bi postepeno otopljenje usledilo pred kraj meseca. Inače, prosečna maksimalna temperatura u Srbiji za ovo doba godine je od 16 stepeni do 20°C.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: