Društvo 26

22.04.2024.

10:11

Vučić čestitao praznik jevrejskoj zajednici

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku rabinu Isaku Asielu i jevrejskoj zajednici u Srbiji, povodom praznika Pesah. U čestitki se kaže:

Izvor: B92.net

Vučić čestitao praznik jevrejskoj zajednici
Profimedia

Podeli:

"Srdačno Vam čestitam veliki praznik Pesah.

Sveti praznik koji simboliše egzodus Jevreja iz Egipta i njihovo sticanje slobode, ima poseban i suštinski značaj danas kada ovu univerzalnu vrednost i pravo svih naroda ne uživaju mnogi od njih, uključujući i srpski narod na Kosovu i Metohiji.

U nepobitnoj činjenici stradanja jevrejskog i srpskog naroda vidim njihovu neraskidivu bliskost i osnovu zajedničkog angažovanja za bolji i pravedniji svet, danas i u budućnosti.  

U duhu značenja reči Pesah želim da sreća i milost prate sve pripadnike i porodice jevrejske zajednice u Srbiji.

Od srca Vam čestitam Praznik!"

Podeli:

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: