Društvo 0

19.04.2024.

14:42

Novo upozorenje: Evo ko će pretrpeti štetu

Republički hidrometeorološki zavode Srbije najavio je za sutra pojavu prizemnog mraza, a upravo zbog toga je izdao i jedno upozorenje.

Izvor: B92

Novo upozorenje: Evo ko će pretrpeti štetu
Shutterstock/Malshak

Podeli:

"Sutra jutro hladno sa slabim mrazem pri tlu. Tokom dana toplije, pre podne iznad većeg dela pretežno sunčano, od sredine dana postepeno povećanje oblačnosti, posle podne u južnim i istočnim krajevima mestimično slaba kiša, dok se uveče i u toku noći ka nedelji slaba kiša očekuje i ponegde na severozapadu Vojvodine", najavio je RHMZ. 

RHMZ je objavio i upozorenje koje se odnosi na poljoprivrednike, koji bi zbog mraza mogli da pretrpe štetu na ratarskim i povrtarskim kulturama. 

"Najavljeni prizemni mraz u jutarnjim časovima može nepovoljno uticati na ponike prolećnih ratarskih useva i povrtarske kulture", navedeno je u novom upozorenju RHMZ-a. 

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: