Društvo 0

16.04.2024.

7:00

Danas preokret: Temperatura drastično pada

U Srbiji će danas prepodne biti malo i umereno oblačno, od sredine dana se očekuje dalje povećanje oblačnosti, mestimično kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Izvor: Tanjug

Danas preokret: Temperatura drastično pada
Profimedia

Podeli:

Najviša dnevna temperatura će iznositi od 21 na krajnjem severozapadu do 30 stepeni na istoku i jugoistoku.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sutra će biti vetrovito, vetar umeren i jak, a na planinama i olujni jugozapadni.

Pre podne na severozapadu zemlje, posle podne u ostalom delu Vojvodine, a uveče i u centralnoj Srbiji u skretanju na umeren i jak severozapadni, koji će u zoni fronta ponegde dostizati i udare olujne jačine, navodi RHMZ.

Najniža temperatura biće od 10 do 17 stepeni Celzijusa.

I u Beogradu danas vetrovito, prepodne malo i umereno oblačno, dok će od sredine dana biti dalje povećanje oblačnosti, a povremeno se očekuje kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar umeren i jak, jugozapadni, kasnije popodne u skretanju na umeren i jak severozapadni.

Najniža temperatura u glavnom gradu iznosiće od 13 do 17, a najviša oko 28 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do utorka, 23. aprila, sredu oblačno i osetno hladnije sa temperaturom nižom za 15 do 20 stepeni u odnosu na prethodni period, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će na jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni i grmljavinom i lokalno većom količinom padavina.

Uveče na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije prelazak kiše u sneg. Zatim do kraja perioda temperatura ispod proseka za ovo doba godine i kretaće se u većini krajeva od 12 do 16 stepeni, sa čestom pojavom kiše i lokalnih pljuskova, dok će na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno padati sneg.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: