Društvo 6

15.04.2024.

18:05

Hil dolazio da pruži podršku Gruhonjiću, studenti tražili da sasluša i njih FOTO

Saznavši za posetu ambasadora Kristofera Hila Filozofskom fakultetu obratili smo se ambasadi i zatražili da ambasador obavi razogovor sa studentskim predstavnicima na temu govora mržnje koji se gaji na fakultetu, navode studenti Univerziteta u Novom Sadu.

Izvor: B92

Hil dolazio da pruži podršku Gruhonjiću, studenti tražili da sasluša i njih FOTO
Shutterstock/Erin Dush

Podeli:

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Ambasadora smo upoznali sa antisrpskim delovanjem profesora Gruhonjića koje traje više od decenije kroz njegove tekstove i nastupe u kojima na najbrutalniji način vređa većinski narod i Srpsku pravoslavnu crkvu.
Takođe ukazali smo i na lažno izveštavanje "nezavisnih" medija koji učestvuju u satanizaciji svih ljudi koji se zalažu da se profesor Gruhonjić adekvatno sankcioniše.

Ovom prilikom smo još jednom demantovali neprofesionalne novinare koji zarad svojih ličnih interesa koji su i interesi protiv našeg naroda, pokušavaju da nas predstave kao huligane i nepozanata lica. Iza naše inicijative stoje studenti sa integritetom i dostojanstvom koji su spremni da jasno kažu svoje stavove bez obzira na mesto i sagovornika.

Sastanku su prisustvovali zamenik predsednika SKONUS-a Marko Starović, student prodekan Filozofskog fakulteta Nemanja Vujić i predsednica Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta Ivana Macak."

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: