Društvo 1

12.04.2024.

12:42

To je to, pašće sneg

Vikend pred nama biće sunčan i pravi letnji. Maksimalna temperatura biće iznad 25°C, u nedelju do 30°C, a najtopliji dan biće ponedeljak.

Izvor: Telegraf.rs

To je to, pašće sneg
Tanjug/Jussi Nukari/Lehtikuva via AP)

Podeli:

Vikend pred nama biće sunčan i pravi letnji. Maksimalna temperatura biće iznad 25°C, u nedelju do 30°C, a najtopliji dan biće ponedeljak.

Vreme će biti vrelo za ovo doba godine. Maksimalna temperatura biće u mnogim predelima oko 30°C, lokalno i do 33°C, naveo je meteorolog Đorđe Đurić za Telegraf.

U ponedeljak se očekuje pad vazdušnog pritiska i pojačanje jugozapadnog vetra, koji će u Vojvodini, u Podrinju i na zapadu Srbije biti i veoma jak, naročito u Bačkoj i na planinama zapadne Srbije.

Kako navodi, u utorak sledi promena vremena. Iako malo niže temperature, u većini predela biće i dalje sunčano i veoma toplo vreme, uz temperature do 30°C.

Već pre podne hladni front stići će do severa Vojvodine i doneti naoblačenje, ali i skretanje vetra na veoma jak severni i severoistočni, pri prodoru hladnog fronta imaće prolazno i olujne udare. U ostalim predelima biće i dalje sunčano i veoma toplo.

Kasnije posle podne i uveče pogoršanje vremena zahvatiće celu Srbiju, kao i jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz jak severni vetar i osetniji pad temperature vazduha.

U sredu se očekuje drastično hladnije. Biće oblačno, uz pravo jesenje vreme, povremeno sa kišom, na jugu i istoku sa pljuskovima i grmljavinom.

Maksimalna temperatura biće oko 8–9°C u centralnim, zapadnim i severoistočnim predelima Srbije, a do 18–19°C na jugu i jugoistoku Srbije.

Dakle, u svim delovima Srbije temperature će biti niže za 20 stepeni u odnosu na dan ranije.

Na planinama zapadne Srbije očekuje se i sneg.

U četvrtak na severu suvo, u ostalim predelima kiša, na višim planinama sneg. Maksimalna temperatura biće od 10 do 16°C, u Beogradu do 14°C.

U petak i za sledeći vikend promenljivo oblačno i hladno za ovo doba godine, ponegde sa kišom i pljuskovima, na planinama sa susnežicom i snegom.

Stabilizacija vremena i postepeni porast temperature vazduha očekuje se od 23. aprila, pa će oko 25. aprila vreme biti u skladu sa kalendarom i one će biti od 20 do 25°C.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Svet

Rusija objavila: Britanci digli uzbunu

Ruski istraživački brodovi, kojima upravlja Ruska agencija za otkrivanje mineralnih rezervi za komercijalnu eksploataciju (Rosgeo), pronašli su stotine milijardi barela rezervi nafte i gasa na Antarktiku u oblastima na koje polaže pravo Velika Britanija.

13:25

24.5.2024.

1 d

Podeli: