Istorija StarCraft 2 – Maru uzeo sve tri GSL titule u 2018. godini!

Mladi Maru je sa svega 21 godinom napravio neverovatan, vanserijski uspeh – postao je prvi igrač u osam godina istorije StarCraft 2 koji je uzeo sve GSL titule u jednoj kalendarskoj godini, jer je danas pala titula i u finalu treće sezone, nakon maratonske i iscrpljive borbe protiv odličnog TY.

eSports

Izvor: Nikola Saviæ RUR

Subota, 15.09.2018.

17:05

Istorija StarCraft 2 – Maru uzeo sve tri GSL titule u 2018. godini!

Pojavio se novi bonjwa, sada to možemo sigurno reći.

Loše je krenulo protiv TY, svaku je partiju Maru otvorio sa proxy strategijama i TY je to odlično branio, uspevao da se izvuče iz situacija pod velikim pritiskom i uđe u kontraofanzivu, pa je lako poveo sa 2-0, ali je Maru uspeo da napravi preokret i napravi ovaj istorijski uspeh.

Nije odustao od proxy taktikta sve do poslednje mape, i to mu se isplatilo, jer ga je na kraju odvelo do odlučujuće pobede. Možda i presudna partija bila je ona na mapi 16-Bit, treća partija, kada je TY odbranio proxy i činilo se da će povesti sa 3-0. ali ja partija otišla u duboki macro late game, gde su odlučili Battlecruiseri Marua i taj je trenutak označio prekret.

Možda i kada se najmanje nadao, uspela je Maru all-in taktika, u poslednjoj odlučujućoj partiji na GSL Atlas SE, gde je išao na veoma brze cloak Banshee i iznenađenog TY ostavio da sa nevericom gleda kako mu odlazi možda i najdržaja titula koju nije osvojio – titula na GSL šampionatu.

Ostaje nam sada samo da gledamo u budućnost, odnosno početak novembra i čekamo to epsko BlizzCon finale između “kraljla foreignera” Serrala i vladara Koreje, Marua, ali nam pre toga sledi još jedna zabava – GSL Super Tournament.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: