Esports B92.net

Novi problemi za Blizzard: Coca-Cola razmatra raskid partnerstva sa Overwatch Ligom

Activison Blizzard i Overwatch League će uskoro možda ostati bez finansijske podrške Coca-Cole i State Farma zbog šokantne optužbe upućene čuvenoj gejming kompaniji.

Božidar Radovanović RUR
Podeli

Activision Blizzard vodi Overwatch i Call of Duty lige, a njihovi glavni sponzori su Coca-Cola i State Farm, jedno od najvećih osiguravajućih društava u Sjedinjenim Američkim Državama. Ako ste gledali mečeve liga, do sada ste sigurno viđali reklame ovih sponzora. Međutim, zbog nedavne optužbe na kalifornijskom sudu, kompanije razmatraju potpunu obustavu saradnje sa Blizzardom.

State Farm je navodno dao izjavu u The Washington Post, gde saznajemo da ovog vikenda nećemo videti njihove reklame tokom trajanja mečeva lige. Coca-Cola je takođe dala izjavu, rekavši da trenutno ozbiljno razmatra buduću saradnju sa Blizzardom.

Blizzard je nedavno postao meta velike optužbe na kalifornijskom sudu o seksualnom uznemiravanju i diskriminaciji žena, nejednakoj plati i drugim zloupotrebama pozicije. Potvrđeno je da je jedna žena čak oduzela sopstveni život zbog teških uslova na radnom mestu.

Predsednik Alen Brak je podneo ostavku usred optužbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.