Srbija dobila FIFA reprezentaciju

Šampioni FIFA V4 turnira u Budimpešti Miloš Majdevac “brstimir” i Miloš Krunić “Krunalex” osvojili su nacionalni kvalifikacioni 2v2 Ultimate Team turnir i tako postali prvi FIFA reprezentativci Srbije. Oni će braniti boje Srbije na predstojećim kvalifikacijama za eNations kup.

eSports

Izvor: Stevan Maèkiæ RUR

Ponedeljak, 16.05.2022.

14:40

Srbija dobila FIFA reprezentaciju
Foto: V4

U prostorijama sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi danas je održan nacionalni kvalifikacioni turnir, koji je okupio četiri trenutno najbolje rangirane ekipe na domaćoj FIFA sceni.

Na virtuelnom terenu u prvom polufinalu snage su odmerili Milan Vasić i Luka Milovanović protiv Mihajla Davidovića i njegovog timskog kelege Tonija. Vicešampion Gamescona 2021 Milan Vasić ovoga puta nije uspeo da ponovi uspeh i stigne do finala jer su Mihajlo i Toni sigurnom igrom slavili u best of 3 formatu. Oni su prvi meč pobedili sa ubedljivih 5:0, dok su u neizvesnoj završnici druge utakmice posle boljeg izvođenja jedanaesteraca obezbedili svoje mesto u velikom finalu.

Favoriti turnira Miloš Majdevac i Miloš Krunić nisu imali lak zadatak protiv Draška Cerovića i Nemanje Stojšića. Napetost i veliki ulog odrazili su se na takmičare tako da je prva utakmica završena minimalnom pobedom Majdevca i Krunića. U drugom meču iskustvo dvojca koji je pokorio V4 turnir je došlo do izražaja. Sa čak četiri pogotka u mreži svojih protivnika brstimir i Krunalex zakazali su duel sa Mihajlom i Tonijem.

Best of 5 format finala značio je da će pobednik biti ekipa koja prva dođe do tri pobede. Delovalo je da ćemo gledati neizvestan duel ali već posle nekoliko uvodnih akcija razlika na terenu je bila primetna. Posle pobede od 3:1, Krunić i Majdevac su istim tempom nastavili i u drugoj drugom meču, što je značilo da će treća utakmica biti njihova prva meč lopta za titulu. Mihajlo i Toni se nisu predavali i uspeli su da postignu pogodak ali se ispostavilo da je to bio utešan gol s obzirom da je meč završen rezultatom 2:1.

Ovom pobedom Miloš Majdevac i Miloš Krunić postali su prvi FIFA Ultimate Team reprezentativci Srbije. “Orlovi” će nastupiti 19. maja u grupi A, gde će im rivali biti reprezentacije Portugala, Finske, Španije, Švajcarske, Republike Irske, Ukrajine i Austrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: