EA uklonio ruske timove iz FIFA22 i NHL22 igara

Poznati izdavač igara Electronic Arts će ukloniti reprezentaciju Rusije i sve druge ruske timove iz Fife 22 i povezanih igara, saopštio je.

eSports

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Četvrtak, 03.03.2022.

17:15

EA uklonio ruske timove iz FIFA22 i NHL22 igara
Foto: EA GAMES

Kompanija je tvitovala da su to učinili kako bi se ”solidarisali sa ukrajinskim narodom”. Ovakva odluka dolazi samo par dana nakon što su FIFA i UEFA saopštile ruskoj nacionalnoj reprezentaciji da će im biti zabranjen pristup svim takmičenjima. Ista sudbina nije zaobišla ni fudbalske klubove.

Iznenadna nemogućnost da odaberete da igrate kao vaša zemlja ili vaš omiljeni klub će suštinski promeniti iskustvo koje mnogi ruski igrači mogu imati sa igrom koju vole. Da napomenemo, radi se o igri koju su već platili.

Electronic Arts je takođe napravio sličan potez sa svojom franšizom za hokej na ledu – NHL, gde su obrisali sve ruske i beloruske timove.

Ovo nije prva ovakva odluka koja će imati uticaj na industriju video igara, pošto su BLAST i ESL, vodeći organizatori esports turnira takođe zabranili učešće ruskim ekipama i organizacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: