Esports B92.net

MSI: Phong Vu Buffalo potpuno demolirao G2 i ostvario prvu pobedu

Miljenici publike ovogodišnjeg MSI-ja, domaća ekipa Phong Vu Buffalo, potpuno je demolirala G2 Esports trećeg dana nadmetanja. U okršaju za koji su svi bili sigurni da će G2 lako dobiti, PVB je iznenadio sve, od igrača, do fanova i analitičara. Iako su evropljani draftovali vrlo komfornu timsku kompoziciju za svoje igrače, sa Jankosom na Karthusu, Capsom na Ireliji i Wunderom na Ryzeu, Phong Vu ih je potpuno nadigrao.

Nepenthe RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Nakon izuzetno agresivnog starta, gde je već u drugom minutu AD keri PVB-a uzeo first blood nad Perkzom, domaćini su nastavili dominantno. Igrač partije je svakako bio džangler – Meliodas, koji je nameštao genkove na sve strane. Već na početku su uspeli da obezbede 8 kilova, dok je G2 bio apsolutno nemoćan.

Zasluge idu i top lejneru – Zerosu, koji je u nekoliko navrata napravio solo kilove sa Akali nad Wunderom, koji je poznat kao jedan od najboljih Ryze igrača na svetu. Ne samo što je demolirao protivničkog lejnera, Zeros je svuda po mapi pronalazio 1 na 1 fajtove.

PVB su u sedamnaestom minutu ejsovali G2 i zabeležili ogromnu prednost od 10.000 golda samo dva minuta kasnije. U dvadesetdrugom minutu se odlučuju za Barona, koji je G2 neuspešno pokušao da zaustavi. Nastavili su da otvaraju mapu i pritiskaju Evropljane na svim stranama. Odmah po spawnu naredog Barona, PVB forsira timfajt, koji su na kraju dobili, te im se otvorila prilika za još jednog Barona.

Sa pojačanim minionima, uleteli su u bazu G2 Esportsa, koji se u tom trenutku, praktično više nije pitao. Nakon poslednjeg ejsa u 31-om minutu, Phong Vu Buffalo dolazi do svoje prve pobede na ovogodišnjem Mid Season Invitationalu. Danas ih čeka još jedan težak gejm, protiv neporaženog Invictus Gaminga, ali i dalje postoji šansa da se provuku u nokaut fazu.

G2 Esports je pretrpeo iznenađujuće težak poraz protiv ekipe koja do sada nije zabeležila ni jednu pobedu, ali zahvaljujući trenutnom skoru od 3 -2, i dalje imajub realne šanse za prolaz. Od 13h se sastaju sa velikim SK Telecomom T1, koji su vrlo lako savladali prvog dana nadmetanja.

LoL

Sacre promovisan na poziciju top lejnera za SK Gaming

Pripremajući se za predstojeću letnju sezonu LEC lige, SK Gaming je napravio izemu sastavu. Hrvatski top lejner Toni ’’Sacre’’ Sabalić, preuzeo je poziciju startnog top lejnera. Stoga, Horhe ’’Werlyb’’ Kazanovas Moreno – Tores, zaigraće za Academy tim u narednoj sezoni.

LoL četvrtak 23.05. 10:26 Komentara: 0

DoubleAiM je novi džangler Crvena Zvezda Esports tima

Crvena Zvezda Esports je juče na svom Instagram profili najavila da stiže novo pojačanje u redove League of Legends ekipe. Danas smo dobili zvaničnu informaciju o kome se radi. Najnoviji član Zvezdine petorke je legendarni džangler Aleksa ’’DoubleAiM’’ Stanković, koji je prethodne četiri sezone igrao za ekipu ASUS ROG ELITE.

LoL sreda 22.05. 17:45 Komentara: 7

Objavljlen datum početka pete sezone Esport Balkan Lige

Dugoiščekivani početak pete sezone regionalne Esport Balkan Lige, zakazan je za 24. jun. Krajem marta, održano je veliko finale četvrte sezone u Kombank Dvorani, gde je na iznenađenje svih, trijumfovala bugarska ekipa Random5. Iako su svoje mesto u ligi pronašli kroz otvorene kvalifikacije, bugarska petorka je u finalu savladala Crvenu Zvezdu Esports i došla do titule šampiona Balkana.

LoL utorak 21.05. 23:00 Komentara: 0

G2 Esports vratio Evropi krunu najbolje ekipe na svetu

G2 Esports je u velikom finalu Mid Season Invitationala potpuno demolirao Team Liquid i u do sada najbržoj best of 5 seriji u istoriji League of Legendsa, doneli su Evropi prvu internacionalnu titulu. U duelu koji su svi željno iškekivali, Liquid je podlegao ogromnom pritisku prvog internacionalnog finala za ovu regiju od 2016. godine. Nakon što su na iznenađenjje svih, savladali aktuelne šampione sveta – Invictus Gaming, Liquid je danas igledao kao bleda kopija te ekipe.

LoL nedelja 19.05. 12:26 Komentara: 4

MSI: Invictus Gaming odabrao Team Liquid za protivnika u polufinalu

Nakon pet uzbudljivih dana grupne faze Mid Season Invitationala, konačno nam se bliži završnica. Šest ekipa se borilo za nokaut fazu, ali četiri najbolje su prošle u završnicu. Invictus Gaming, Sk Telecom T1, G2 Esports i Team Liquid, putuju u Tajpej, gde će ćemo dobit najbolju League of Legends ekipu na svetu.

LoL sreda 15.05. 17:16 Komentara: 0

MSI: Team Liquid demolirao G2 i obezbedio prolaz

Veliko iznenađenje dočekalo nas je u čeetvrtoj partiji poslednjeg dana grupne faze Mid Season Invitational-a. Severnoamerički Team Liquid, pokazao je potpuno drugu igru, apsolutno nadigravši evropski G2 Esports. Liquid je ovom pobedom obezbedio svoje mesto u polufinalu, a pritom je i uzdrmao G2 fanove.

LoL utorak 14.05. 16:33 Komentara: 2
strana 1 od 7 idi na stranu