League of Legends ponovo odbranio titulu najgledanijeg esporta

Na zapadu (i istoku) ništa novo.

eSports

Izvor: RUR

Petak, 19.01.2024.

14:22

League of Legends ponovo odbranio titulu najgledanijeg esporta
Foto: Riot Games

U godini za nama su se održali mnogi internacionalni turniri u najvećim esports naslovima na svetu, kao što su Valorant, Dota 2, Rocket League, CS:GO i League of Legends. Sa fenomenalnim događajima i napetim mečevima, uživali smo uz naše omiljene ekipe, ali jedan naslov se posebno istakao po gledanosti – LoL.

Prema statistikama sa stranice Esports Charts, League of Legends je prošle godine zapravo imao blag pad u prosečnoj gledanosti, ali je postavio novi rekord za pik gledanosti u istoriji esporta, u velikom finalu Worlds šampionata koje je ispratilo 6,4 miliona navijača.

Drugo mesto zauzeo je Mobile Legends: Bang Bang sa pikom gledanosti od 5,07 miliona, treće Counter-Strike sa 1,53 miliona, četvrto Dota 2 sa 1,44 miliona i peto Valorant sa 1,44 miliona pregleda.

esports-charts-esports-viewership-2023-1Foto: Esports Charts

LoL i MLBB imaju masivan broj igrača, posebno u Aziji, tako da je logično što imaju i najveći broj navijača. Counter-Strike i Dota su tu od ranih 2000-ih i imaju veoma posvećene fanove, tako da će se uvek naći u ”top 5”. Valorant je, s druge strane, jedan od najmlađih esportova, tako da nas ne iznenađuje što je zauzeo ”samo” peto mesto.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: