Legenda stonog tenisa, Jan-Ove Valdner, organizuje Dota 2 turnir

Valdner je najavio da će se Dota 2 LAN turnir u vrednosti od 100.000 dolara održati u sklopu ovogodišnjeg Waldner Kupa u Stokholmu od 24. do 26. novembra.

eSports

Izvor: RUR

Utorak, 10.10.2023.

15:56

Legenda stonog tenisa, Jan-Ove Valdner, organizuje Dota 2 turnir
Foto: Valve

Na turniru će se takmičiti Alliance, švedska organizacija koja je osvojila treći International, kao i čuveni LGD Gaming, koji je nedavno raskinuo dugogodišnji ugovor sa PSG-om. Nije nam poznato koliko će se ukupno timova takmičiti, ali znamo da će se održati onlajn kvalifikacije za preostale slotove.

Dota 2 takmičenje će se igrati uporedo sa turnirom u stonom tenisu, uživo na Waldner Kupu. Događaj će igrati važnu ulogu u popularizaciji Dote 2 i stonog tenisa, ali i brisanju granica između esporta i tradicionalnog sporta.

”Ovaj događaj je retka prilika da mogu da iskažem moju strast prema tradicionalnom sportu i dinamičnom esportu. Jedva čekam da vidim sve te talentovane Dota 2 igrače i njihove fanove na jednom mestu”, rekao je Valdner.

Jan-Ove Valdner je bivši švedski stonoteniser. Često je nazivan”Mocartom stonog tenisa”, i naširoko smatran za jednog od najboljih stonotenisera svih vremena. Valdner je takođe jedini stonoteniser izvan Azije koji je osvojio zlatnu medalju na letnjim Olimpijskim igrama (1992).

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: