Esports B92.net

Coldzera prebačen na klupu Faze Clana

Fanovi Faze Clana nažalost već dugo ne mogu da čuju lepe vesti kada je u pitanju njihova CS:GO postava, pa se tako ništa nije promenilo ni danas, pošto je Marselo ”coldzera” David potvrdio da više neće nastupati za ekipu.

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: Blast
Foto: Blast

”Gledajući naše rezultate u poslednje vreme, kao i preostalo vreme na mom ugovoru, odlučio sam da pređem na klupu kako bi mogao da analiziram svoje opcije za budućnost. Voleo bih da se zahvalim organizaciji, kao i svim fanovima i igračima”, izjavio je Coldzera.

Za sada je još uvek nepoznato ko će zameniti Brazilca, ali prve spekulacije govore da poslednjih dana Olofmesiter ponovo trenira sa ekipom, iako je napustio Faze pre samo par meseci.

Nakon serije loših rezultata, Faze Clan je pao na 25. mesto svetske rang liste, što je najniža pozicija na kojoj su se našli još od januara 2016. godine kada su stupili na profesionalnu CS:GO scenu.

Coldzera je u Faze Clan stigao kao veliko pojačanje u septembru 2019. godine. On i Niko su trebali da postanu najbolji tandem na svetu, ali njih dvojica nikako nisu uspeli da ispune očekivanja, zbog čega je Niko godinu dana kasnije prešao u G2. Coldzera se nadao da će dolsakom Karrigana i Twistzza moći da se vrate na vrh, ali rezultati se nikako nisu popravili.

Iako su na trenutke delovalo bolje, uglavnom bi gubili koncentraciju u završnici, zbog čega su gubili previše mečeva. Nema sumnje da se radi o kvalitetnim igračima, ali deluje kao da im fali samopouzdanja i siguran sam da bi im nekoliko pobeda donelo rezultate da su istrajali sa ovom petorkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.