CS2 0

15.03.2024.

18:35

Mesečna plata najboljeg Counter-Strike igrača na svetu navodno iznosi 100 hiljada evra!

Ko kaže da je igranje igara gubljenje vremena?

Autor: B92

B92
Mesečna plata najboljeg Counter-Strike igrača na svetu navodno iznosi 100 hiljada evra!
Valve

Podeli:

Kako prenosi Last Hit, Metju ”ZywOo” Erbo je postao najplaćeniji Counter-Strike 2 igrač na svetu nakon obnove ugovora sa Vitality-em. U izveštaju se navodi da njegova mesečna plata iznosi ”preko sto hiljada evra”.

Francuski strimer i insajder Sebastijan ”KRL” Perez je potvrdio ova glasine. Iako nije otkrio konkretnu cifru, rekao je da ZywOo trenutno spada u top 4 najplaćenijih francuskih atleta, ne računajući fudbalere. Istakao je da se plata mladog profesionalca meri sa najuspešnijim košarkašima i rukometašima u zemlji.

Ako je ovo zaista istina, Erboova plata je više nego duplo veća od proseka kada su esportisti u pitanju. Ne znamo tačan iznos, ali se procenjuje da najbolji esportisti mesečno zarađuju od 30 do 40 hiljada dolara. Ovo naravno zavisi od organizacije i same igre.

Francuz je nedavno produžio svoj ugovor za Vitality-em do 2026. godine. Trenutno važi za jednog od, ako ne i najboljeg Counter-Strike 2 igrača na svetu. Ili možda Donku pripada ova titula?

Izvor: RUR

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: