Aktuelno 0

18.04.2024.

16:47

Ovaj događaj će imati najveći nagradni fond u istoriji esporta

Nagradni fond dostojan jedne ”esports olimpijade”.

Autor: B92

B92
Ovaj događaj će imati najveći nagradni fond u istoriji esporta
Esports World Cup

Podeli:

Organizatori internacionalnog događaja Esports World Cup su otkrili da će imati nagradni fond od 60 miliona dolara, što ga čini najvrednijim esports turnirom u istoriji. Esports World Cup će se održati od 4. jula do 24. avgusta, uživo u Rijadu, gde će se najbolji esportisti sveta takmičiti u čak 19 igara.

Organizatori su istakli da će nagradni fond biti podeljen na četiri dela: Club Championship (20m$), Game Championships (30m$+), Kvalifiakcije (7,6m$) i MVP nagrade (1,1m$).

Esports World Cup je najavljen tokom New Global Sport konferencije u Rijadu 2023. godine. Ovaj događaj će zameniti Gamers8 koji se održao početkom 2023, gde su se esportisti takmičili u velikom broju igara za ukupni nagradni fond od 45 miliona dolara.

Evo i kompletne liste svih 19 igara koje će se igrati na turniru: Counter-Strike 2, Dota 2, EAFC, Apex Legends, Fortnite, Free Fire, Honor of Kings, League of Legends, Mobile Legends Bang Bang, Overwatch 2, PUBG, PUBG Mobile, Rainbow Six, Rocket League, RENNSPORT, StarCraft II, Street Fighter 6, Teamfight Tactics i TEKKEN 8.

Izvor: RUR

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: