Totalni haos: Neće ukrajinsko – proširiće zabranu? FOTO

Poljski premijer Donald Tusk izjavio je danas da ne može da isključi mogućnost proširenja zabrane na uvoz ukrajinskih žitarica na druge proizvode.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.02.2024.

16:17

Totalni haos: Neće ukrajinsko – proširiće zabranu? FOTO
EPA-EFE/Szymon Pulcyn

"Razgovaramo o tome da bi bilo moguće proširiti embargo na druge proizvode ako EU ne pronađe efikasniji način da zaštiti poljsko i evropsko tržište", rekao je Tusk na konferenciji za medije u Pragu, prenosi Rojters.

Više hiljada poljskih poljoprivrednika izašlo je danas na ulice Varšave, u znak protesta zbog poljoprivredne politike Evropske unije i uvoza jeftine hrane iz Ukrajine.

Okupljeni traže da se poljska vlada povuče iz "Zelenog dogovora" Evropske unije - plana koji, između ostalog, za cilj ima borbu protiv klimatskih promena smanjenjem upotrebe pesticida.

Poljska, Mađarska i Slovačka su prošle godine zabranile uvoz jeftinih ukrajinskih žitarica kako bi zaštitile sopstvenu poljoprivredu.
EPA-EFE/Leszek Szymanski
EPA-EFE/Leszek Szymanski

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: