Svet

Utorak, 27.02.2024.

16:17

Totalni haos: Neće ukrajinsko – proširiće zabranu? FOTO

Poljski premijer Donald Tusk izjavio je danas da ne može da isključi mogućnost proširenja zabrane na uvoz ukrajinskih žitarica na druge proizvode.

Izvor: Tanjug

Totalni haos: Neće ukrajinsko – proširiće zabranu? FOTO
EPA-EFE/Szymon Pulcyn

"Razgovaramo o tome da bi bilo moguće proširiti embargo na druge proizvode ako EU ne pronađe efikasniji način da zaštiti poljsko i evropsko tržište", rekao je Tusk na konferenciji za medije u Pragu, prenosi Rojters.

Više hiljada poljskih poljoprivrednika izašlo je danas na ulice Varšave, u znak protesta zbog poljoprivredne politike Evropske unije i uvoza jeftine hrane iz Ukrajine.

Okupljeni traže da se poljska vlada povuče iz "Zelenog dogovora" Evropske unije - plana koji, između ostalog, za cilj ima borbu protiv klimatskih promena smanjenjem upotrebe pesticida.

Poljska, Mađarska i Slovačka su prošle godine zabranile uvoz jeftinih ukrajinskih žitarica kako bi zaštitile sopstvenu poljoprivredu.
EPA-EFE/Leszek Szymanski
EPA-EFE/Leszek Szymanski

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: