G-8 prihvatila predlog Rusije za stvaranje radne grupe za Kosovo

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.09.1999.

19:34

Default images
Ruski ministar spoljnih poslova Igor Ivanov izjavio je u ponedeljak u sedistu UN-a da se ne sme dozvoliti odvajanje Kosova od Jugoslavije, jer "bi to moglo da rasplamsa situaciju ne samo na Kosovu, vec i u celom regionu", i da stvori opasan presedan u Evropi. U razgovoru sa ruskim novinarima Ivanov je izjavio da Moskva zahteva da se rezolucija striktno postuje, dodajuci da su partneri Rusije u G-8 prihvatli predlog Moskve da se, zbog neophodnosti detaljnog pracenja situacije na Kosovu, formira radna grupa na nivou direktora odeljenja ministarstava spoljnih poslova. Po Ivanovu, ta grupa ce referisati svojim rukovodstvima i davati preporuke sefu UNMIK-a Bernaru Kusneru, javlja Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

23 h

Podeli: