Svet

Subota, 09.07.2022.

11:24

Ruskom "lažnom Mekdonaldsu“ ponestaje pomfrita

Pojedini restorani novootvorenog lanca brze hrane "Ukusno i tačka" koji su zamenili McDonald's u Rusiji, privremeno će prestati da služe pomfrit.

Izvor: klix.ba

Ruskom
Foto: Shutterstock/Deman

Nedostatak odgovarajuće vrste krompira znači da će gosti morati da odaberu drugačiji prilog uz svoje hamburgere.

Iz kompanije očekuju da će se pomfrit vratiti na jelovnik do jeseni, prenose ruski mediji.

Mekdonalds se povukao iz Rusije u znak protesta zbog napada na Ukrajinu. Američki gigant brze hrane prodao je svoje restorane ruskom biznismenu, a u junu je nekoliko njegovih lokala ponovno otvoreno pod nazivom "Ukusno i tačka".

Međutim, mesec dana nakon otvaranja, jedna od ključnih stavki na meniju nedostaje. U izjavi koju su predstavnici kompanije dali ruskoj državnoj novinskoj agenciji Tas, navedeno je da je do nestašice pomfrita došlo zbog lošeg roda specifične vrste krompira potrebnog za pravljenje pomfrita, prenosi Klix.ba.

Kompanija je pokušavala da nabavi krompir od ruskih proizvođača, ali je postalo nemoguće uvoziti krompir sa tržišta koja bi mogla da ponude privremenu zamenu domaćim usevima.

U izjavi na kanalu Telegram rusko ministarstvo poljoprivrede nastojalo je da umanji zabrinutost zbog nestašice. "Rusko tržište je u potpunosti opskrbljeno krompirom. Usevi od nove žetve već pristižu, što isključuje mogućnost nestašice", objasnili su.

Mekdonalds je svoj prvi restoran u Moskvi otvorio 1990. Više od tri decenije kasnije, kompanija se povukla sa ruskog tržišta zajedno sa desetinama drugih zapadnih kompanija, kao vid protesta zbog ruskog napada na Ukrajinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: