Nova igračka Romana Abramoviča: Jahta vredna pola milijarde evra VIDEO

Roman Abramovič promenio je jahtu. Preciznije, ima novu u "garaži".

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2021.

07:16

Nova igračka Romana Abramoviča: Jahta vredna pola milijarde evra VIDEO
Foto: Profimedia/Andre Kastenbein/dpa-TNN/dpa

Menja ih kao "mobilne telefone", a stigla je čak osma u neverovatnoj kolekciji.

Cena? Gotovo pola milijarde evra! Zove se Solaris, a izgradnja je trajala čak tri godine. Imaće gotovo 48 kabina na osam paluba, a sadržaće bazen, teretanu, helidrom, restorane.

No Solaris, iako maksimalno luksuzna, neće biti i najskuplja u kolekciji. Primat i dalje drži Eklips, koja je koštala 450 miliona eura, ali koja je s korekcijama probila milijardu evra, prenosi Jutarnji list.

Jednu od jahti poklonio je svom prijatelju Vladimiru Putinu, ali ne jednu od njegovih zvezda, već jednu od najskromnijih u kolekciji, Olimpiju, a koja vredi "mršavih" 25 miliona evra.

Evo kako izgleda Solaris u brodogradilištu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: