Njihove usluge gotovo svi koriste: U proseku zarađuju 6.500 evra mesečno

Usluge poreskih savetnika u Nemačkoj koriste gotovo svi, bilo da se radi o obračunu poreza ili savetovanju o pokretanju posla.

Svet

Izvor: Fenix magazin/Sanja Èoviæ

Četvrtak, 01.06.2023.

09:51

Njihove usluge gotovo svi koriste: U proseku zarađuju 6.500 evra mesečno
Ilustracija: Depositphotos/AndreyPopov

Ali koliko zarađuju poreski savetnici?

U složenom svetu poreza, uloga poreskih savetnika je ključna. Njihov posao je kompleksniji nego što se na prvi pogled čini, piše Feniks magazin.

Poslovni profil

Poreski savetnici nisu samo stručnjaci za poreska pitanja. Pružaju podršku u računovodstvu, izradi bilansa i carinskim poslovima. Ovaj aspekt njihovog rada posebno je važan za firme koje posluju u globaliziovnoj i umreženoj privredi.

Osim toga, dele savjete o pokretanju preduzeća i restrukturiranju. Njihova se stručnost takođe koristi u donošenju odluka o ulaganjima i vrednovanju preduzeća.

Poreski savetnici takođe proveravaju zakonitost obračuna poreza i zastupaju svoje klijente u fiskalnim sudskim postupcima. Oni takođe obavljaju zadatke stečajnih upravnika ili upravljaju imovinom. Svi ti poslovi zahtevaju visok nivo stručnosti, iskustva i odgovornosti.

Plata

Svako ko prođe dugotrajnu i tešku obuku kako bi postao poreski savetnik biće nagrađen visokom platom. Kvalifikovani radnici zaposleni na puno radno vreme u ovom području zarađuju iznad proseka u celoj Nemačkoj.

Zaposleni poreski savetnik u Nemačkoj u proseku zaradi 6.563 evra bruto mesečno. Brojni poreski savetnici rade kao samostalni konsultanti zbog čega zarađuju više.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

21 h

Podeli: