Ministar uveren: Ciljamo rast od 6 odsto

Ekonomija Pakistana je u fiskalnoj 2016/2017. ostvarila rast od gotovo 5,3 odsto, a bruto domaći proizvod prvi put premašio cifru od 300 milijardi dolara

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 28.05.2017.

13:44

Ministar uveren: Ciljamo rast od 6 odsto
Foto: Thinkstock

Takva stopa rasta, najviša u deceniji, rezultat je buma u sektoru građevinarstva povezanog sa kineskim investicionim planom za modernizaciju transportne i elektroenergetske infrastrukture u vrednosti od 50 milijardi dolara, kao i poboljšanja celokupne bezbednosne situacije u zemlji, saopštilo je pakistansko Ministarstvo finansija.

Pakistanski ministar finansija Išak Dar je, takođe, primetio da je inflacija porasla za 4,1 odsto u odnosu na 2,8 odsto iz prethodne fiskalne godine, prenosi agencija Frans pres.

"Sada ciljamo rast od 6 odsto za narednu godinu", izjavio je Dar.

Poverenje u pakistansku ekonomiju raste, nakon što je Međunarodni monetarni fond u oktobru saopštio da je ta zemlja izašla iz krize i da je stabilizovala svoju ekonomiju posle uspešnog izlaska iz međunarodnog paketa pomoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

9 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: