Britiš ervejz najavio 12.000 otkaza

Zbog kolapsa avio-saobraćaja usled pandemije koronavirusa, rukovodstvo kompanije Britiš ervejz najavilo je velika otpuštanja, piše britanski "Gardijan".

Svet

Izvor: B92

Sreda, 29.04.2020.

08:23

Britiš ervejz najavio 12.000 otkaza
Foto: Epa/ANDY RAIN

Aleks Kruz, izvršni direktor Britiš ervejza koji zapošljava 42.000 ljudi, obratio se svim zaposlenima i najavio da zbog poslovne situacije i opstanka kompanije oko 12.000 ljudi mora biti otpušteno.

Kruz je predočio da Britiš ervejz ne može u nedogled da prima pomoć države za zaposlene, već mora da se prilagođava novom režimu redukovanog poslovanja.

Kruz je rekao da je obavestio i vladu i sindikate o smanjenju broja radnika i najavio skore konsultacije sa zaposlenima i sindikatima.

Avio-kompanije širom sveta su suočene sa najvećim izazovom do sada zbog uvođenja zabrane putovanja, ali čak i kada letovi budu dozvoljeni na snazi će ostati mere socijalne distance što će i nadalje ugrožavati rentabilnost poslovanja u grani avio saobraćaja.

Aleksandar de Žinijak, direktor IATE, međunarode asocijacije avio-prevoznika, prošle nedelje je upozorio da se avio-prevoznici u celom svetu bore da opstanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

14 h

Podeli: