Pala prodaja automobila, najviše kod električnih i hibridnih vozila

Prodaja novih energetskih vozila (NEV) u Kini, uključujući električne, hibridne i plag-in hibridne tehnologije, opala je za 4,7 odsto u julu u odnosu na lane.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.08.2019.

12:25

Pala prodaja automobila, najviše kod električnih i hibridnih vozila
Foto: Depositphotos/dmitrimaruta

To je prvi pad za više od dve godine, pokazali su podaci najvećeg automobilskog udruženja u toj zemlji.

Prodaja NEV vozila pala je na 80.000 jedinica prošlog meseca, u odnosu na rast od 80 procenata u junu, prenosi agencija Rojters.

Ukupna prodaja svih vrsta automobila na tom najvećem svetskom tržištu vozila opala je za 4,3 odsto u julu, što je trinaesti uzastopni mesec pada prodaje, objavila je Kineska asocijacija proizvodjača automobila (CAAM).

To je usledilo posle pada prodaje od 9,6 odsto u junu i od 16,4 odsto u maju, kao i nakon godišnjeg pada prodaje u 2018. godini, prvog od 90-ih godina prošlog veka, koji se dogodio u uslovima usporavanja ekonomskog rasta i trgovinskog rata Pekinga sa Sjedinjenim Državama.

"Glavni razlog pada prodaje novih energetskih vozila u julu je zaokret u primeni nekih mera", rekao je Čen Šihua, pomoćnik generalnog sekretara CAAM-a, podsetivši na prošlomesečni potez Kine da smanji subvencije za NEV vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: