Sjaomi osvaja Evropu i Indiju, gubi bitku u Kini

Kineski Sjaomi prijavio je danas veće kvartalne prihode od očekivanih, delom zahvaljujući stabilnom rastu prodaje na inostranom tržištu, preneo je Rojters.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.05.2019.

14:26

Sjaomi osvaja Evropu i Indiju, gubi bitku u Kini
Foto: Epa/JEROME FAVRE

Rezultati kineskog proizvođača mobilnih telefona pokazuju da se isplaćuje veća fokusiranost na nastup na inostranim tržištima kao što su Indija i Evropa, dok tržište pametnih telefona u Kini, najveće na svetu, usporava.

Prihodi Sjaomija porasli su za 27 odsto na kraju kvartala okončanog u martu, na 43,8 milijardi juana (6,3 milijarde dolara), nadmašivši tako procene analitičara koji su očekivali 42,109 milijardi juana.

Sjaomi većinu prihoda ostvaruje prodajom mobilnih uređaja, ali takođe prodaje i druge tipove hardvera i onlajn reklame.

Njegov udeo na domaćem tržištu smanjio se u prvom kvartalu za 21 odsto, pokazalo je istraživanje, dok su rivali Opo, Vivo i Huavej napredovali.

Prema rezultatima tog istraživanja, celokupno tržište smartfona u Kini smanjilo se za sedam procenata u odnosu na isti period prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: