Soros pljuvao bitkoin, a vidite ga sada

Milijarder Džordž Soros sprema se za trgovinu kripto-valutama.

Svet

Izvor: B92

Subota, 07.04.2018.

10:27

Soros pljuvao bitkoin, a vidite ga sada
Foto: Epa/OLIVIER HOSLET

Kako prenose mediji, Adam Fišer koji konroliše investiranje u Sorosevom fondu, dobio je interno odobrenje za trgovinu digitalnim novcem.

Podsetimo, do samo pre nekoliko nedelja, Soros je kritikovao kripto-valute rekavši da ti novčići nikako ne mogu da budu prava valuta zbog visoke volatilnosti, ali nije predvidio težak pad koji su predviđali mnogi analitičari.

„Sve dok imate diktature u usponu imaćete i različita rešenja pa će vlasti u takvim zemljama da seokrenu bitkoinu“, rekao je Soros.

Međutim, već neko vreme Soros je počeo da se kladi na bitkoin, indirektno. Njegova kompanija kupila je udeo u Overstock.com-u u četvrtom kvartalu prošle godine. Tamo je Soros treći najveći akcionar, a to je inače prva maloprodajna kompanija koja je počela da prihvata digitalne valute. Ova kompanija takođe planira da osnuje platformu za trgoanje kripto-valutama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: