Postanite prevodilac za Netfliks

Kompanija Netflix otvorila je konkurs za prevodioce filmova.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.04.2017.

12:26

Postanite prevodilac za Netfliks
(Foto: Thinkstock.com)

Američki Netfliks je pre nešto više od godinu dana krenuo u globalno širenje, a najčešća kritika njihovih potencijalnih pretplatnika širom sveta, pa tako i u Srbiji, bila je da pre toga nisu osigurali gotovo nikakvu lokalizaciju sadržaja. Međutim stvari se polako menjaju.

Pokrenuli su zato platformu Hermes, koja služi za onlajn testiranje veština prevođenja i titlovanja njihovih filmova i serija. Ovom platformom žele da privuku prevodioce za preko 20 jezika, koje trenutno imaju u ponudi, i među njima odabrati one najbolje, koje će potom angažovati na izradi titlova.

Na ovaj način će lakše osigurati kontrolu nad procesom prevođenja i održavati željeni nivo kvaliteta titlova. Kako biste se i sami okušali u prevođenju za Netfliks, već sada možete pokrenuti test. On je fokusiran na prevođenje engleskih idiomatskih fraza, traženje lingvističkih grešaka i veštine izrade titlova. Pet faza testiranja ukupno traje više od dva sata, a potom će ih pregledati i oceniti stručne osobe i javiti vam rezultate kroz 10 radnih dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

9 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: