Biz - B92.net

Vučić: "Oborili smo rekord – 181 kilometar na sat, istorija Srbije" VIDEO/FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas testiranju prve deonice pruge Beograd – Novi Sad za brzine vozova do 200 kilometara na sat.

Izvor: Tanjug, B92.net
Podeli
Foto: Printskrin, Instagram/buducnostsrbijeav
Foto: Printskrin, Instagram/buducnostsrbijeav

Testiranje je izvedeno specijalizovanim vozom nemačke železnice za proveru tehničke osposobljenosti, saopštila je pres-služba predsednika.

Vučić je prethodno na svom profilu "Budućnost Srbije" na Instagramu, uz snimak i fotografije, poručio da je oboren rekord na srpskim prugama.

"Test vožnja vozom nemačke železnice za proveru tehničke osposobljenosti prve deonice pruge Beograd - Novi Sad, za brzine do 200 km na sat. Najbrže vozom kroz Srbiju ikada! Ovo je nešto što ostaje iza nas. Mnogo sam srećan, oborili smo rekord - 181 km na sat, istorija Srbije!", napisao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je obišao i renoviranu železničku stanicu u Inđiji.

Vučić je obišao perone, kao i staničnu zgradu, sada u potpuno novom izdanju, a specijalnim mernim kolima proverio brzinu nove pruge.

"Sa Ðurđicom Zagorac, upravnicom stanice Inđija, obišao sam danas njeno staro radno mesto u potpuno novom ruhu. Ponosan na Srbiju!", napisao je Vučić na Instagramu na profilu "Budućnost Srbije", uz fotografije moderne železničke stanice u Inđiji.

Rekonstrukcija železničke stanice Inđija, na deonici brze pruge Stara Pazova – Novi Sad počela je prošle godine.

Stanica je izgrađena davne 1883. godine i više decenija unazad nije bila rekonstruisana.

Kako je prilikom početka radova Tanjugu rekao Nenad Stanisavljević iz Infrastrukture železnice Srbije, radovima je obuhvaćena rekonstrukcija fasade, zamena stolarije i nadstrešnica, kompletna obnova enterijera, spoljno uređenje, uređenje stanicnog partera i zelenih površina i ozelenjavanje prostora oko stanice.

Pored toga, u okviru stanice, predviđena je i izrada novih signalno-sigurnosnih i telegrafsko-telefonskih objekata i uređaja.

Građevinske radove na rekonstrukciji železničke stanice u Indiji izvodi ruska kompanija RŽD International.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.