Vučić: Izdvojićemo dodatnih 1,3 miliona evra podsticaja za etno sela i salaše

"Izdvojićemo dodatnih 1,3 miliona evra podsticaja za etno sela i salaše", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2024.

18:48

Vučić: Izdvojićemo dodatnih 1,3 miliona evra podsticaja za etno sela i salaše
Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIÆ/ nr

Vučić je najavio tokom obilaska štandova na 45. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu da će sutra biti uvećana davanja sa dodatnih 1,3 miliona evra za podršku etno selima, etno kućama, salašima i slično.

"Već smo uvećali nivo vaučera i već sam rekao da ćemo sutra da podignemo za 150 miliona dinara davanja, dakle za 1,3 miliona evra dodatnih para za etno sela, etno kuće i salaše...", rekao je Vučić.

Istakao je da su to velika ulaganja kojima država podstiče domaći privatni sektor.

"Ne ide to u državne objekte, to ide u naš privatni sektor, jer želimo da im pomognemo da investiraju kako bi mogli da privuku više turista. Za vaučere uvek izdvajamo više, jer i time pomažemo upravo privatnom sektoru, u nekim od manje razvijenih opština koji imaju veličanstvene banje, kao što je Kuršumlija sa Prolom banjom, Lukovskom banjom i Kuršumlijskom banjom, ali i Sokobanju koja je najveći korisnik vaučera u Srbiji", rekao je Vučić.

On je rekao da Srbija mora da nastavi da radi na tome da ponudi najbolji turistički sadržaji, da se podstiču ljudi da ulažu u turizam, kao i da se radi na unapređenju infrastrukture.

"Moramo sadržaj da nudimo na Dunavu, i dalje da ulažemo u banje, da idemo u privatizaciju pojedinih banja, da podstičemo ljude koji žele da ulože novac i da se radujemo njihovom uspehu, ali i da ne zadržavano nešto u svojim rukama, jer država nikada nije dovojno uspešan vlasnik. Još mnogo moramo da radimo na infrastrukturi", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da avio kompanija Er Srbija ima letove na 87 destinacija u 34 zemlje i da će se raditi na otvaranju novih linija.

Dodao je i da broj putnika na aerodromu u Nišu beleži skok u odnosu na 2012. godinu - od 27.000 putnika na 448.000 putnika i da će se raditi na tome da se njihov broj još poveća.

"Beograd će ići na više od deset miliona putnika, ubedljivo prvi aerodrom u regionu, ali nije dovojno, mora da bude još mnogo više", naveo je on.

Istakao je i da će pruga Beograd-Subotica, koja će biti otvorena možda već u novembru ove godine, mnogo da znači za sever Srbije i Palić.

On je rekao da će kada bude izgrađena pruga Beograd-Niš i od Niša ka jugu Srbije moći da se računa na još veći devizni priliv.

"To je jedna od velikih prilika Srbije. Nismo još ponudili najbolji mogući sadržaj za to su potrebni novci, mnogo rada i truda i to ćemo tek morati da radimo", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: