Prihodi Fonda PIO veći od planiranih

Fond PIO ostvaruje dobre finansijske rezultate kada je reč o prilivu od izvornih prihoda odnosno plaćanja doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 05.02.2023.

13:07

Prihodi Fonda PIO veći od planiranih
Ilustracija: Shutterstock/Borislav Bajkic

Osim januarskih penzija koje se ovih dana isplaćuju sa povišicom od 12,1 odsto, povećane su i naknade za negu i pomoć drugog lica i za telesno oštećenje, što se korisnicima koji su ostvarili to pravo isplaćuje uz penziju, izjavio je direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Relja Ognjenović.

"U januaru ove godine naplaćeno je 1,7 milijardi dinara više od planiranog, a u odnosu na isti mesec prethodne godine beležimo prihode veće za devet odsto. Dobar trend naplate doprinosa se nastavlja, što znači da nam je ekonomija u stabilnom stanju, broj zaposlenih se povećava, kao i zarade zaposlenih" rekao je on.

Dodao je da je efekat ovakvih kretanja po penzionere to što su januarske penzije uvećane u dvocifrenom procentu.

Ognjenović je naveo i da je Fond PIO od maja pa do kraja prošle godine za 85 odsto penzionera isplaćivao penzije iz sopstvenih prihoda, bez dotacija iz republičkog budžeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

17 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: