Biz - B92.net

Predsednik objasnio ko će imati veće plate: "Od 1. januara"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će od 1. januara iduće godine zdravstvenim radnicima, vojsci i socijalnim radnicima plate biti povećane za 8 odsto.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bs
Foto: TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bs

"Od 1. januara medicinske sestre imaće za 85 odsto veću platu u odnosu na 2011. godinu, a lekar specijalista za 68 odsto u evrima, što je u dinarima mnogo više", rekao je Vučić u Kostolcu, odgovarajući na novinarsko pitanje povodom tvrdnji Stranke slobode i pravde da zdravstveni radnici nisu dobili ono što im je obećano.

Vučić je napomenuo da su laži iznošene i povodom plata vojnika, a koje su povećane za 70 odsto.

Istakao je da medicinske sestre imaju povećane zarade od 71,2 posto do oktobra 2021. godine, kao i da su one najviše odlazile i da rade najteži posao.

Vucić je izneo podatak da je plata lekara specijaliste sa 604 evra povećana na 946 evra, a da će od 1. januara iznositi preko 1.050 evra.

Ističe i da se beleži mnogo niži nivo odazakamedicinskih radnika, a da je u prethodne tri godine zaposleno 3.807 mladih lakara, sestara i tehničara.

"Ako to ne vidite i ako ne vidite bolnice, Klinički centar Niš, uskoro i KC Beograd, rekonstrisan KC Vojvodine, Kragujevac, desetine bolnica po Srbiji od Kikinde do Pirota, od Loznice do Leskovca, Vranja, Prokuplja, gde je velelepna bolnica u koju je uloženo 35 miliona evra...", zapitao je Vučić.

On je dodao i da je zadovoljan što može da odgovara činjenicama i što ne mora da vređa nikoga niti da nekoga verbalno "strelja".

"Samo iznesem činjenice i podatke i tako vise price nema", poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.