Ove godine počinje gradnja industrijske zone u Vršcu

Gradnja industrijske zone Sever u Vršcu, koja će se nalaziti na međunarodnom putu ka Rumuniji, biće započeta u toku ove godine.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2021.

17:59

Ove godine počinje gradnja industrijske zone u Vršcu
Foto: Depositphotos/elenabs

Tender za izvođače radova očekuje se u toku godine, kažu u opštini Vršac, prenosi portal Ekapija.

Industrijska zona imaće odličan strateški položaj, pored međunarodne pruge Beograd-Vršac-Temišvar.

U prvoj fazi izgradnje zona će zauzimati površinu od 22 hektara, sa mogućnošću proširenja do 200 hektara.

"Projektna dokumentacija je delimično gotova i sada počinje infrastrukturno opremanje, odnosno dovođenje vode, struje i gradnja pristupnih saobraćajnica", navode iz opštine.

Podsećaju da je sredinom meseca potpisan ugovor sa Pokrajinskom vladom o sufinansiranju izgradnje dovodnika vode od grada do industrijske zone u vrednosti 84,3 miliona dinara.

Ističu da će po opremanju zone grad dati ponudu investitorima i da će u zoni biti mogućnosti i za gradnju velikih logističkih centara.

Sever će biti druga industrijska zona u Vršcu, posle Tehnološkog parka čiji su kapaciteti popunjeni, pa se iz tog razloga i gradi nova zona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

19 h

Podeli: