Miškovićeva Delta već zaradila 120 mil €

Delta holding je u prvom kvartalu ove godine ostvario ukupan prihod od 120,6 miliona evra, saopštila je ta kompanija u vlasništvu Miroslava Miškovića.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.04.2017.

18:26

Miškovićeva Delta već zaradila 120 mil €
Foto: Tanjug, arhiva

To je 10,6 miliona evra više nego prošle godine, piše u saopštenju.

Dobit pre oporezivanja, isplate kamata i amortizacije (EBITDA) Delta holdinga iznosila je 12 miliona evra i za 2,5 miliona evra je veća nego u istom periodu prošle godine.

Najveći deo prihoda holdingu obezbeđuje firma Delta agrar (67 odsto), a zatim Delta distribucija (27 odsto).

Navedeno je da je Delta agrar nastavio da širi svoju voćarsku proizvodnju i da je na imanju u Zaječaru podignut zasad trešnje na prvih 50 hektara, sa namerom da dostigne površinu od 150 hektara.

"Delta agrar podiže i nove zasade klupskih sorti jabuka, a kompanija je dobila licencu za izvoz najpoznatije svetske klupske jabuke 'pink lejdi' na tržište Rusije", ističe se u saopštenju.

Delta agrar ulaže u stočarstvo i trenutno je otvoreno sedam gradilišta na farmama. Najavljeno je da će kompanija Delta ril estejt početi izgradnju tržnog centra u Banjaluci sredinom ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

7 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: