Izvezu sve što naprave u Srbiji, a sada se šire

Direktor nemačke kompanije Gramer AG za Srbiju Pjer Luiđi Đijone predstavio je premijeru Aleksandru Vučiću novi projekat proširenja proizvodnje u Aleksincu.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 25.03.2017.

15:19

Izvezu sve što naprave u Srbiji, a sada se šire
Foto: Thinkstock

Projekat je vredan pet miliona evra, a predviđeno je proširenje proizvodnog procesa u Aleksincu i otvaranje novih 450 radnih mesta.

Vučić je na sastanku s Đijoneom rekao da dodatna ulaganja te kompanije predstavljaju važan signal drugim investitorima da ulažu u Srbiju i da je Vlada Srbije spremna da podrži dalji razvoj tog nemačkog proizvođača, saopštila je Vlada.

Kompanija Gramer AG se bavi proizvodnjom komponenti i sistema za unutrašnjost automobila, kao i sedišta za specijalna vozila. Ima 30 fabrika i predstavništava u više od 20 zemalja sveta, u kojima zapošljava više 12.000 radnika.

Vučić je rekao da su rezultati nemačke kompanije, koja već 10 godina posluje u Srbiji i zapošljava 1.338 radnika, od izuzetnog značaja za ekonomski razvoj Aleksinca i okoline.

Kompanija je prisutna na srpskom tržištu od 2007. godine, kada je u Aleksincu otvorena fabrika za proizvodnju presvlaka za sedišta za automobilsku industriju, a kompletan proizvodni asortiman fabrike u Aleksincu namenjen je izvozu, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: