Er Srbiji uskoro stiže pojačanje - erbas A319 FOTO

Novi "erbas A319" stiže u flotu Er Srbije, saopšteno je iz nacionalne avio kompanije.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.04.2022.

14:00

Er Srbiji uskoro stiže pojačanje - erbas A319 FOTO
Foto: Air Serbia

Iz kompanije dodaju da će taj novi, deseti po redu turbomlazni avion, imati 144 specijano dizajnirana sedišta koja će putnicima pružiti veći komfor.

Dolazak aviona u Beograd se očekuje krajem aprila ili početkom maja, a planirano je da uđe u saobraćaj početkom glavnog dela letnje sezone, navode u Er Srbiji.

"Najnovije pojačanje u floti turbomlaznih aviona Er Srbije, "erbas A319", oznake YU-APN, dobio je vizuelni identitet srpskog nacionalnog avio-prevoznika u Monpeljeu u Francuskoj", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, tokom preuređenja kabine, na čemu će se raditi u Beogradu, u avion će biti ugrađena sedišta "Rekaro 3520DE", dizajnirana tako da zauzimaju manje prostora i putnicima pružaju veći komfor.

Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije podsetio je da Erbasovi avioni predstavljaju okosnicu nacionalne flote i da im je izuzetno drago što imaju priliku da predstave pojačanje pred sam pik letnje sezone.

"Dodavanjem tog aviona u flotu olakšano je dalje širenje mreže linija najavljenih za ovu godinu, kao i povećanje frekvencija na postojećim. Bićemo u prilici da značajno unapredimo našu operativnu efikasnost i povećamo kapacitete kako bismo odgovorili na potražnju, dok ćemo renoviranjem kabine putnicima obezbediti veći komfor i udobnost", izjavio je Marek.

Avion ima dva motora IAE V2524-A5, dugačak je 33,84 metara, dok mu je raspon krila 35,8 metara.

Najveća brzina krstarenja je oko 871 km/h, dok je maksimalni dolet sa punim kapacitetom 6.940 kilometara.

Najnoviji avion biće deseti "erbas A319" u floti Er Srbije, u okviru koje se nalaze i po jedan "erbas" A330 i A320, po jedan ATR 72-600 i ATR 72-500 i tri aviona ATR 72-200.

Srpska nacionalna avio-kompanija u januaru je započela veliku obnovu regionalne flote, koja će biti finalizovana do kraja godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: