Vesti -

Dulić: Prijavite korupciju na sajtu

Beograd -- Ministarstvo životne sredine omogućilo je od danas građanima da na sajtu tog ministarstva prijave sumnju na korupciju i zlopotrebe u radu službi tog resora.

Izvor: Beta
Podeli

Na veb-stranici Ministarstva (http://www.ekoplan.gov.rs/src/index.php)je postavljen link "prijavite korupciju" putem e-maila čime se otvara mogućnost prijavljivanja zloupotrebe u radu službi i sumnju na slučaj korupcije.

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić rekao je agenciji Beta da treba navesti ime i prezime osobe za koju se sumnja da je umešana u korpciju, njeno radno mesto i kratak opis slučaja ili broj predmeta.

Dulić je naveo da će svaka prijava biti detaljno razmatrana i da će insistirati na uspostavljanju i poštovanju procedura u svim delatnostima ministarstva, među kojima je, između ostalog, izdavanje građevinske dozvole, tumačenje zakona, građevinske, rudarske i urbanističke inspekcije.

Uvedena je nova procedura za javne nabavke koje imaju za cilj sprečavanje svake mogućnosti nepravilnosti i zloupotreba, posebno u onima male vrednosti, kazao je ministar i dodao da je uvedena obaveza pozivanja najmanje pet, umesto propisana tri ponuđača.

Dulić je podsetio da je njegovo ministarstvo jedini organ državne uprave koji od nedavno sve javne nabavke objavljuje na zvaničnom sajtu ministarstva, iako to nije zakonska obaveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.