Država daje subvencije: Vi treba da se odlučite za tip izolacije i stolariju VIDEO

Ako želite da zamenite stolariju ili postavite novu izolaciju u zidove, od idućeg meseca možete se prijaviti za subvencije koje će za to davati država.

Srbija

Izvor: B92.net / TV Prva

Subota, 19.08.2023.

13:08

Država daje subvencije: Vi treba da se odlučite za tip izolacije i stolariju VIDEO
Ilustracija: Shutterstock/Kuchina

Kod nas je, kako se procenjuje, čak 85 odsto zgrada sa lošom izolacijom.

"Većina objekata zahteva veće radove kako bi nam računi bili manji i život zdraviji", kaže za TV Prva Dušan Korunoski, sekretar udruženja Mineralne vune Srbije.

"Inicijalno, to košta, ali se vrlo brzo isplati. Naime, cene energenata će ići nagore. Uz subvencije, možda za 2-3-4-5 godina možemo vratiti inicijalno velika ulaganja", kaže Korunoski i ukazuje na to da savet streba tražiti od stručnih ljudi, inženjera, energetskih menadžera i građevinaca, jer kad se jednom uradi, teško je to posle menjati.

Prema njegovim rečima, može se raditi sa 20-30 odsto skupljim materijalima, koji su negorivi, pa daju i zaštitu od požara (mineralne vune).

"Energetski pasoš je spisak zatečenog stanja. Vi želite da znate kako se vaša zgrada ponaša, jer je sve veći trošak leti, za hlađenje. Pasoš će vam dati tu informaciju", objašnjava on.

Opširnije u video-prilogu TV Prva:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

18 h

Podeli: